ZIMOVANJA

JAHORINA

Jahorina je u ovom trenutku najpristupačniji ski centar u regionu imajući u vidu blizinu glavnog grada BiH i aerodroma. Poseban ugođaj predstavlja provesti dnevne ili večernje trenutke u nekom od jahorinskih kutaka uz bogatu ponudu. Jahorina je dobro pozicionirana u odnosu na sve veće gradove iz kojih se može stići za 4-6 časova.

Ono što posebno izdvaja Jahorinu u odnosu na druge centre u region je bogata skijaška istorija, na Jahorini su se 1984. godine održale zimske olimpijske igre, kada je Jahorina doživjela najveći procvat. Sama ideja je nastala na Jahorini, zahvaljujući jahorinskim stazama, a po dobijanju Olimpijade razvijaju se ostali centri u okruženju-Bjelašnica, Trebević i Igman. Te godine kandidati za Olimpijadu bili su i Japan i Švajcarska, ali je ipak Jahorina ta koja je dobila kandidaturu. Da se istorija ponavlja dokaz je to da će se 2019. godine upravo na Jahorini održati Olimpijske igre mladih, gdje će se mladi iz cijelog svijeta takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom.


CJENOVNIK

2017/2018

HOTEL TERMAG

HOTEL LAVINA

HOTEL BISTRICA

BJELAŠNICA

BJELAŠNICA

Bjelašnica je uz Jahorinu, Vlašić, Kupres i Blidinje jedan od vodećih ski centara u Bosni i Hercegovini.

Zima na Bjelasnici traje od novembra do maja. Posebnu atrakciju predstavljaju visoki snježni smetovi koji mogu dosegnuti i do nekoliko metara. Zima je posebno interesantna upravo zbog pejzaža koji pruža planina prekrivena snježnim prekrivacem, nalik na bijelu pustinju oblivenu zrakama sunca, iznad koje se prostire ništa više nego nebeski krajolik.

Bjelašnica je popularno sarajevsko izletište, atraktivno i zbog mogućnosti za planinarenje, brdski biciklizam, te aktivnosti na vodi (rafting i kanjoning na obližnjim rijekama), u zraku (paraglajding) te na snijegu.

​Za potrebe XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, na Bjelašnici su izgrađeni brojni sportski i turistički objekti, koji se i danas koriste


CJENOVNIK

2017/2018

HOTEL BJELAŠNICA

HOTEL HAN

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close