Prag- SPECIJAL

Termin putovanja13.02. 05.03. 02.04. 28.05. 25.06. i 23.07.2020.

6 DANA AUTOBUSOM

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA – PRAG

Polazak iz Sarajeva u 16:00 sati ispred Zemaljskog muzeja; polazak iz Zenice u 17.15 sati ispred hotela International; polazak iz Doboja u 18.45 sati sa Gazprom pumpe; polazak iz Banja Luke u 21.00 sati sa stare autobuske stanice (provjeriti 3 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

2. dan PRAG

Dolazak u Prag u podnevnim satima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. vijeka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada.Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.   Noćenje.

3. dan PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg vijeka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. vijeka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, dio nekadašnih gradskih zidina, Augustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Noćenje.

4. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mjesta i jednog od najljepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora,… U poslijepodnevnim satima povratak u Prag. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima fakultativno vožnja brodom po Vltavi gdje ćete uživati u romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog Bedžiha Smetane. Noćenje.

5. dan PRAG – ČEŠKI KRUMLOV – GRAZ

Doručak.Napuštanje hotela i polazak za Češki Krumlov, čarobni srednjovijekovni grad, koji je smješten iznad rijeke Vltave a pod zaštitom Unesco-a od 1992 godine. Sam grad je nastao u 13 vijeku i razvijao se oko zamka koji dominira gradom, a drugi je po veličini u Češkoj ,odmah iza Hradčana. Grad je impresionirao brojne umjetnike pa tako i ne začudjuje što su filmovi “Hostel” i “Iliuzionista” snimljeni upravo u ovom bajkovitom gradu. Po dolasku informativno razgledanje grada , šetnja do dvorca uskim gradskim uličicama kao i do crkve Sv.Vita i galerije Egona Šilea. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje. Nastavak vožnje prema Grazu. Dolazak u Graz i posjeta tržnom centru Seiersberg sa svojom ponudom od 200 radnji brendiranih proizvoda, outleta, prehrambene robe, kozmetike, tehničke robe, restorana…(savjetujemo da zbog lakšeg snalaženja i boljeg planiranja vremena posjetite http://www.shoppingcityseiersberg.at). Slobodno vrijeme za šoping. U kasnim poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema BiH uz usputne pauze prema potrebi grupe.

6. dan BANJA LUKA – SARAJEVO 

Dolazak na odredište u jutarnjima satima.

10820_A-gorgeous-Prague-corner-Sunrise-over-Prague

 

U cijenu aranžmana uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom
 • Smještaj u hotelu sa 3* u Pragu na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Obilazak Praga u pratnji stručnog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • Fakultativni izleti
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Obilazak Češkog Krumlova i posjeta shopping centru Seiersberg u Grazu–15 € (obavezna doplata),
 • Vožnja brodom Vltavom – 15 €;
 • Karlove Vari – 25 €;
 • Drezden  – 30 €.

Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih, cijena fakultative podložna je promjeni, koju putnici nisu u obavezi da prihvate.

 NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PRAG”
● Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.


 

CIJENA ARANŽMANA:

Hotel 3* (van centra) – 239 KM po osobi
Hotel 3* (centar) – 339 KM po osobi

ZA OVAJ ARANŽMAN VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE KOSMOPOLIT!

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close