OSJETI DUH TREBINJA

O IZLETU

Izlet počinjemo pod Platanima, starim čuvarima ovoga grada. Oduševiće vas ovi gorostasi stari preko 150 godina čije krošnje vas zaklanjaju od žarkog hercegovačkog sunca.

 

Posjetićemo Hercegovačku kuću gdje će vas dočekati više od 350 domaćih proizvoda, ljubazno osoblje i prijatan ambijent. Na samo nekoliko koraka nalazi se i lokalna pijaca. Sa pijace se pruža pogled na zidine Starog grada, koji je naše sljedeće odredište.  Neke od znamenitosti nalaze se baš u ovom dijelu kao što je Muzej Hercegovine i nadaleko poznata Anđelkina kapija. Posebno vam može biti zanimljiv kameni stil gradnje, koji podsjeća na malu varoš.  Dalje idemo putem zidina ka gradskom parku i  u njemu skrivenom Sabornom hramu.


Poznata je I činjenica da Trebinje zovu malom Venecijom, zbog velikog broja mostova koji su poseban dodatak šarmu ovoga grada. Šetnja mostovima predstavlja nezaobilazan dio ove ture, kojom nas vodi Trebišnjica. Dan završavamo posjetom umjetničkoj galeriji Bokić, koja pripada poznatom skulptoru našeg grada. Da doživljaj bude veći, kroz  galeriju provešće vas sam umjetnik.

Nakon obilaska idemo na seosko gazdinstvo na Tuli na ručak koji uključuje: pršut, sir iz mijeha, sir iz ulja, sir škripavac, pita sa sirom, prijesnac, pogača, salata, kiflice,roštilj a za piće vino, rakija i tri vrste domaćeg soka.

Izlet se realizuje u pratnji licenciranog turističkog vodiča.


O TREBINJU

Lako je zavoljeti Trebinje.

To je grad koji svojim specifičnim duhom odiše spokojem, puni vas nepresušnom energijom i ostavlja  bez daha. Prosto ćete se zaljubiti i poželjeti da zauvijek ostanete tu , da udišete miris mora koji donosi vjetar, koji se poigrava sa lišćem, koje veselo šušti i pjeva vam najljepšu pjesmu dobrodošlice.

Trebinje može zadovoljiti sve vaše ukuse i interesovanja.

Prilikom ulaska u grad primjećujete da izgleda kao pravi mediteranski grad ,i samo iščekujete kada ćete ugledati more.

Očaraće vas sunce koje se kupa u rijeci Trebišnjici i prosto vas mami, puni energijom i čini da se osjećate zadovoljno i ispunjeno. Trebišnjica vas veselo poziva da uživate u njenim čarima, da se okušate u ribolovu, vožnji kajakom ili jednostavno na obali uživate u neprocjenjivom daru prirode.

Osjeti duh Trebinja (2).jpeg

Čim stupite nogom na Trg Jovana Dučića shvatićete da tu počinje jedna uzbudljiva priča, koja će vas začarati i vječno vezati za ovaj grad. Laganim koracima ulazite u jedan sasvim novi neotkriveni svijet. Pogled vam brzo prelazi sa jednog očaravajućeg prizora na drugi. Dok vas sa jedne strane za ruku vuku Platani koji veselo pozdravljaju i pozivaju da se sakrijete u njihov hlad i potražite osvježenje, sa druge strane vas poziva pijaca prepuna domaćih tradicionalnih proizvoda  da sve probate i shvatite zašto je naša hrana tako posebna. Dok hodate opijeni raznim mirisima pogled će vam privući ponosne zidine Starog grada koje su ,iako to ne pokazuju, srećne što ste tu i što ćete moći da uživate u onome što kriju. Prolazeći kroz tunel ugledaćete nešto sasvim drugo, duh prošlosti koji odolijeva vremenu. Muzej, dzamija i nezaobilazna Anđelkina kapija provešće vas kroz svoju priču.

Dok se, još uvijek pod snažnim utiscima ,krećeta kraj zidina Starog grada ugledaćete Jovana Dučića kako ponosno stoji ispred ulaza u gradski park i poziva vas da uđete u tu oazu mira i osjetite prirodu koja je sačuvana u samom centru grada. Prolaskom kraj lavova koji čuvaju ulaz u park, svakim novim korakom po popločanoj stazi osjećaćete blagostanje. Staza vas vodi prema hramu Sv. Preobraženja Gospodnjeg i prelijepo uređenoj porti hrama.

Niste još ni na pola puta da upoznate Trebinje, a veće se pitate kako je moguće da jedno takvo mjesto postoji.

Osjeti duh Trebinja 3.jpeg

Želite li da nastavimo dalje? Da upoznate naše crkve i manastire, vinarije, naša sela, mostove, stare tvrđave…. Ili možda želite da idete na paraglajding, kanu safari, pješačke ture, biciklističke ture…

Ako je na sve navedeno vaš odgovor potvrdan, čekamo vas u turističkoj agenciji HERC TRAVEL i avantura može da počne.

Arsl most 1Slike flajer 3Slike flajer 7

Saborni hram57213703_566458800514397_1029874149025120256_o78811144_728254304334845_1897314086614466560_o

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close