Ljetovanje Ulcinj

Ulcinj je prvi veliki grad na Jadranu nakon prolaska kroz Otrantska vrata, centar velikog i plodnog zaleđa koje se proteže do Skadarskog jezera i planine Rumije, ugodno mjesto za življenje i još prijatnije za turiste.

Priroda je bila veoma darežljiva prema ovom dijelu jadranske obale, sastavivši na sebi svojstven način koloritan mozaik kontrasta i posebne privlačnosti. Priroda kao da je odavno proučila raznolikost prohtjeva i želja savremenog čovjeka za dodir i druženje s njom, netaknutom i zdravom, poklonila je ovom kraju: tamnoplavo čisto more, zelenooku rijeku Bojanu i ostrvo Adu na njenom ušću, bogato Šasko jezero, dugovječnu maslinadu, predivnu uvalu Valdanos, ljekovite izvore, opojnu borovu šumu i nadaleko čuvene pješane plaže.

Prelijepe pješčane plaže su znak raspoznavanja i simbol izuzetnosti Ulcinja. Najveća od njih oko 13 km dugačka i široka prosječno 50m, je Velika plaža koja se proteže u pravcu sjeverozapad – jugoistok u blagom luku od uvale Porta Milena do ušća Bojane. Udaljena je od centra grada 4km. Zamahom izgradnje posebno od zemljotresa 1979.god. spojen je uži dio grada sa tom plažom i Štojem velikim i modernim kućama koje predstavljaju veliki smještajni potencijal za sve zahtjeve turista. Cijela ova plaža je od finog pijeska bjeličasto – sive boje.

SMJEŠTAJ: VILA ELKOM ULCINJ

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close