Ljetovanje Turska

Za vaše ljetovanje u Turskoj odaberite neku od hit destinacija iz naše ponude.

Prekrasne pješčane plaže, savremeno opremljeni hoteli, ljubazni i nasmijani ljudi pružiće vam nezaboravan odmor.


KUŠADASI

Najpopularnije ljetovalište na turskoj obali Egejskog mora. Glavni ukras ovog lijepog i bezbjednog grada (oko 60000 stanovnika) su prelijepe pješčane plaže, Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz cijeloga svijeta. Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke… Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdjevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gdje se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep!

U arhitekturi mjesta dominira evropski i mediteranski stil, tako da će Vas na klasičan orijent podsjetiti samo egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Hierapolis (Pamukkale), Didima i Milet, koje možete (fakultativno) obići. Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba. Bilo da Vam je cilj da se relaksirate i sakupite energiju za novu godinu ili da obidjete istorijske lokalitete i doživite nova iskustva Kušadasi predivno odmaraliste na uzbudljivom Egejskom moru je najbolje mjesto za to.


BODRUM

Po mišljenju brojnih ljubitelja putovanja, Bodrum je najprivlačnije i najizazovnije tursko ljetovalište, ali i najljepši grad na obalama Egejskog mora.

Stjecište je umjetnika, boema, bogatog svijeta… Odatle i odrednica – „turski Sen Trope“. Ima i onih koji ga nazivaju „bijelim gradom“. Razlog je specifična arhitektura promovisana kao „bodrumski stil“. Oni sa malo više duha, u igri riječi, predstavljaju ga kao „krevet Evrope“ ( Bodrum – bedroom)…

Iznikao je na ostacima drevnog i slavnog Halikarnasa. Poznat je i kao rodni grad oca istorije, Herodota. Bogato istorijsko i kulturno naslijeđe, fascinantna priroda i predivne plaže, luka sa marinom za jahte, kao i moderni hoteli sa svim mogućim sadržajima za nezaboravan odmor, uz nesvakidašnji šarm grada i još mnogo toga drugog čine ga biser-ljetovalištem Egejskog mora…


MARMARIS

 Na dodiru Egejskog i Sredozemnog mora, u blizini brojnih spomenika kulture, Efesa, Mileta i Pamukala (organizuju se fakultativni izleti), u prostranom zalivu koji je pod bujnom mediteranskom vegetacijom (neodoljivo podsjeća na Jadran), smješteni su grad Marmaris (40000 stanovnika) i obližnji turistički kompleks Ičmeler – pravi “biser” ove rivijere! Toplo more, duge pješčane plaže, raznovrsne, cijenom pristupačne, trgovine i zanatske radnje, dobro organizovana dnevna i noćna zabava, uz tradicionalno bogatu ugostiteljsku ponudu, učinili su ovaj kraj izuzetno popularnim za turiste iz mnogih zemalja. Posebnu čar ovim mjestima daje atraktivna stara ribarska luka, u kojoj se mogu sresti brojni nautičari iz cijeloga svijeta, čije su jahte i jedrilice pravi praznik za oči. Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba dana.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close