Lastva

O IZLETU

Put nas vodi ka Lastvi, mjestu u okolini Trebinja koje je pravi biser prirode. Putem ćete moći uživati u divnom pogledu na Goričko jezero koje se probija kroz trebinjska brda.

DSC05660-03

DSC05672-02

DSC05685-02

Po dolasku u Lastvu krećemo na pješačku turu preko željeznog mosta kraj jezera gdje ćete imati priliku da zabilježite fantastične pejzaže, uživate u svježem povjetarcu sa jezera i udišete punim plućima. Pogled sa starog željezničkog mosta daleko se proteže preko trebinjskih brda a za one najhrabrije ulazak u stari željeznički tunel može biti prava avantura. Dalje nastavljamo prema Nudolu, gdje ćemo posjetiti domaćinstvo skulptora I pčelara Milenka Sredanovića I bićete u mogućnosti da probate hercegovački med, kao I da se upoznate sa Milenkovim skulptorskim radom. Tu ćemo takođe obići I stari rimski most Vučje koji potiče iz IV vijeka.

Milenko Sredanivic skulptor Vucja Trebinje

Milenko Sredanović Skulptor Vučija Trebinje

Ovo jutro u prirodi upotpunićemo posjetom vinariji Petijević koja je nadaleko poznata po svojim kvalitetnim vinima I imaćete priliku da probate četiri vrste vina.

Nakon obilaska idemo na seosko gazdinstvo na Tuli na ručak koji uključuje: pršut, sir iz mijeha, sir iz ulja, sir škripavac, pita sa sirom, prijesnac, pogača, salata, kiflice,roštilj a za piće vino, rakija i tri vrste domaćeg soka.

Ovaj izlet je moguće realizovati tokom čitave godine s tim da se ljeti dopunjava posjetom lokalnom kupalištu u prirodi gdje se možete osvježiti i okusiti čari netaknute prirode.

Izlet se realizuje u pratnji licenciranog turističkog vodiča.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close