Izlet 4

O IZLETU

Izlet počinjemo u jutarnjim časovima

 

Najprije ćemo posjetiti selo Ljubomir u kome ćete uživati u seoskoj idili, posmatrati seoske poslove (po želji se i ukuljučiti u njih), i upoznati se sa životom na selu. Takođe, posjetićemo izvore čiste, hladne, pitke vode, stare mlinove, spomenike i seosku školu. Netaknuta priroda u kojoj je vrijeme stalo će Vas podsjetiti kolika je njena vrijednost i zašto treba da je čuvamo.

Ljubomir 4.jpeg

Ljubomir 1.jpeg

Nakon Ljubomira, idemo u manastir Dobrićevo, koji spada u red najznačajnijih srpskih srednjovjekovnih manastira koji se nalazi na putu prema Bileći. Podignut je na temeljima ranohrišćanske bazilike, prema manastirskom pečatu iz 1232. godine. Manastir Dobrićevo svojom arhitekturom i živopisom oduvijek plijeni pažnju posjetilaca.  Posebnu vrijednost predstavljaju freske koje su nastajale različitim tehnikama od različitih živopisaca.

dobricevo (1).jpg

U restoranu Jezero kraj Bilećkog jezera  se zaustavljamo na ručak gdje ćete uz tradicionalnu hercegovačku hranu moći da uživate u jedinstvenom ambijentu sa pogledom na Bilećko jezero, najveće vještačko jezero na Balkanu.

Ono predstavlja raj za ronioce zbog naseobina ostalih na njegovom dnu, ali  i za ribolovce. Iz njegovih dubina vađeni su somovi dugi i po dva metra, a teški preko stotinu kilograma.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close