Izlet 3

O IZLETU

Na izlet krećemo u jutarnjim časovima. Put nas vodi kroz Popovo polje do sela Mrkonjići gdje ćemo obići hram Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog koji je podignut na temeljima njegove rodne kuće. Posjeta ovom mjestu ispuniće vas nekim neobjašnjivim mirom I energijom.

NMrkonjici.jpg

Sv-Vasilije-Mrkonjici.jpg

Dalje nastavljamo prema manastiru Zavala koji je smješten u stijenama i dijelom u pećinama. Manastir je po pisanom predanju iz XVI vijeka mada se smatra da datira i mnogo ranije. Posjeta ovom manastiru će na vas ostaviti veliki utisak i otići ćete sa željom da se što prije vratite opet na ovo mjesto.

manastir-zavala

Zavala 1.jpg

Nakon posjete manastiru krećemo u obilazak obližnje pećine Vjetrenice koja se pominje u I vijeku nakon Hrista a prva je u svijetu po bioraznovrsnosti. Dolaskom u pećinu ulazite u jednu bajkovitu priču koja čini da se osjećate kao da ste na drugoj planeti.

vjetrenica.jpg

Naš obilazak završavamo na seoskom gazdinstvu Šišić gdje ćete uz tradicionalnu hercegovačku trpezu i ljubazne domaćine moći da uživate u seoskoj idili. Moći ćete obići muzej starih eksponata, pčelinjak, vinograd i radionicu izrade predmeta od kamena, ljetnji amfiteatar (guvno) pruža mogućnost ljetnog kina ili mjesta za predavanje. Takođe je moguće koristiti pješačke i biciklističke staze I šetnja šumom na nadmorskoj visini oko 950m, uz panoramsko razgledanje okoline.

Izlet je moguće realizovati tokom čitave godine.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close