BLOG

O TREBINJU

Lako je zavoljeti Trebinje.

To je grad koji svojim specifičnim duhom odiše spokojem, puni vas nepresušnom energijom i ostavlja  bez daha. Prosto ćete se zaljubiti i poželjeti da zauvijek ostanete tu , da udišete miris mora koji donosi vjetar, koji se poigrava sa lišćem, koje veselo šušti i pjeva vam najljepšu pjesmu dobrodošlice.

Trebinje može zadovoljiti sve vaše ukuse i interesovanja.

Prilikom ulaska u grad primjećujete da izgleda kao pravi mediteranski grad ,i samo iščekujete kada ćete ugledati more.

Očaraće vas sunce koje se kupa u rijeci Trebišnjici i prosto vas mami, puni energijom i čini da se osjećate zadovoljno i ispunjeno. Trebišnjica vas veselo poziva da uživate u njenim čarima, da se okušate u ribolovu, vožnji kajakom ili jednostavno na obali uživate u neprocjenjivom daru prirode.

Čim stupite nogom na Trg Jovana Dučića shvatićete da tu počinje jedna uzbudljiva priča, koja će vas začarati i vječno vezati za ovaj grad. Laganim koracima ulazite u jedan sasvim novi neotkriveni svijet. Pogled vam brzo prelazi sa jednog očaravajućeg prizora na drugi. Dok vas sa jedne strane za ruku vuku Platani koji veselo pozdravljaju i pozivaju da se sakrijete u njihov hlad i potražite osvježenje, sa druge strane vas poziva pijaca prepuna domaćih tradicionalnih proizvoda  da sve probate i shvatite zašto je naša hrana tako posebna. Dok hodate opijeni raznim mirisima pogled će vam privući ponosne zidine Starog grada koje su ,iako to ne pokazuju, srećne što ste tu i što ćete moći da uživate u onome što kriju. Prolazeći kroz tunel ugledaćete nešto sasvim drugo, duh prošlosti koji odolijeva vremenu. Muzej, dzamija i nezaobilazna Anđelkina kapija provešće vas kroz svoju priču.

Dok se, još uvijek pod snažnim utiscima ,krećeta kraj zidina Starog grada ugledaćete Jovana Dučića kako ponosno stoji ispred ulaza u gradski park i poziva vas da uđete u tu oazu mira i osjetite prirodu koja je sačuvana u samom centru grada. Prolaskom kraj lavova koji čuvaju ulaz u park, svakim novim korakom po popločanoj stazi osjećaćete blagostanje. Staza vas vodi prema hramu Sv. Preobraženja Gospodnjeg i prelijepo uređenoj porti hrama.

Niste još ni na pola puta da upoznate Trebinje, a veće se pitate kako je moguće da jedno takvo mjesto postoji.

Želite li da nastavimo dalje? Da upoznate naše crkve i manastire, vinarije, naša sela, mostove, stare tvrđave…. Ili možda želite da idete na paraglajding, kanu safari, pješačke ture, biciklističke ture…

Ako je na sve navedeno vaš odgovor potvrdan, čekamo vas u turističkoj agenciji HERC TRAVEL i avantura može da počne.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close